Hódítsd meg a világot egy hétvége alatt!

| Címkék: startup StartupWeekend Colabs CoDrinking | 2012.04.02. 19:39

SW_budapest.jpg

Sikerült részt vennem a Startup Weekend Budapest 2012-es rendezvényén. Igen jól sikerült és sok élménnyel végződött. Na de inkább nem lamentálok, nézzünk először pár szót a rendezvény jellegéről.

A Startup Weekend Budapest másodszor került megrendezésre a Colabs Startup Centerben, több mint 60 személy nevezett és versenyzett. A 3 nap alatt (Pontosabban 54 óra alatt) bemutatták ötleteiket, csapatokat gyűjtöttek maguk köré és megpróbálták megvalósítani azokat a rendelkezésükre álló erőforrásokból. Több-kevesebb sikerrel.

Az első nap 17:30-tól lehetett regisztrálni a Colabs épületének aulájában az előre jelentkezett résztvevőknek. A szervezők már felkészülten fogadták az embereket ital az asztalon székek kirakva. Lassan szivárgott mindenki. Mikor már kezdtek telilenni a folyosók megérkezett egy jó nagy adag Snacks a beszélgetők éhségének csökkentésére. 6:30 körül bevonultunk a nagyelőadóba, hogy elkezdődjön a rendezvény hivatalos menete. Ekkor a köszöntő beszédet meghallgathattuk Bakó Zsolttól és Borbély Gábortól. Ebbe belefoglalták a három nap menetét és a résztvevők számár a fontos információkat.

Innentől kezdve az ötleteké volt a szerep indulhattak a Pitch-ek. Egyből meglódult mindenki és nem volt megállás 20 ötletig, itt valamiért egy kis holtpontra jutottunk, de sikerült túl lökni rajta a csapatot és feltornáztuk ezt a számot 35-re. A Pitch-ek közt egyből érezhetően voltak igen érdekesek és reményt keltőek. Jelzem én is megpróbálkoztam egy ötletemmel.

Pár példa az ötletek közül:

  • Play2Lear – Játszva tanulás
  • Hero – ToDo feed
  • Arab webshop – Alkun alapuló webes vásárlás

Ekkor minden résztvevő szavazhatott 3 Pitch-re amik tetszettek nekik, vagy későbbiekben ahhoz csatlakoznának. Az én ötletem sajnos csak két szavazatot ért el, de többen mondták, hogy az ötlet maga jó. Az szavazatok összegzések után 14+1 csapat kapott lehetőséget a megalakulásra. Megindult a lobbizás a tagokért. Mindenki próbált csábítani neki szükséges tudású embereket. Itt én megragadtam a lehetőséget és csatlakoztam a CoDrinking csapatához. Ami a három ötletgazdából Kiss Ádámból, Orosz Róbertből, Cziva Gergelyből, egy tanuló hölgyből Varsányi Ágnesből és így már belőlem állt. A végleges kialakulása után 12 csapat maradt életben. (Itt most nem sorolnám fel őket, mert a későbbiekben úgyis megtörténik majd ez.)

SW_CoDrinking.jpg

Ezek után a csapatok elfoglalhatták helyeiket az irodákban. Kevés logisztika azért szükséges volt az asztalok elosztásához, de nem okozott nagy problémát. Innentől kezdve minden csapat egyenként megbeszélhette a maradék 48 óra ütemtervét. Teendőket, szükséges eszközöket, tudásuk tárházát, a kitűzött célokat és sok minden mást. Minden csapat kapott két belépő kártyát így szabadon mozoghatott ki be a kapun. Így nem volt korlát, akár bent is lehetett aludni a babzsákokon. Mi végig vettünk mindent az ötletgazdák megosztottak minden előzetes dokumentációt és szóban átdumáltuk a teendőket. Lassan elszivárogtunk kb 22:30 kor hagytuk el az épületet. Hallomásokból néhány csapat utolsó tagjai éjfélkor jöttek el, senki nem aludt bent. Mi ezek után hárman a csapatból elmentünk egy sörre a csapat nevéhez hűen.

Reggel 9-kor találkoztunk újra és bele is csaptunk a munkába. A nap termése nagyon sok minden, de itt csak a webes oldalainkat tudom bemutatni.

http://www.facebook.com/CoDrinking

https://twitter.com/#!/codrinking

http://blog.codrinking.net/

http://codrinking.net/

A nagyon pozitívan zártuk kisebb válságon mentünk át az utolsó órákban, de áttörtük magunk és minden megoldódott. Másnapra már csak egy statisztika elkészítése az igényekről, a pénzügyi terv elkészítése és a prezentáció megtervezése maradt. Persze a fejlesztő srácok azért még finomítgattak a dolgokon. (Igazi maximalisták)

Ezek után már csak a prezentálás volt előttünk, de úgy érzem, hogy ezt egy következő cikkre hagyom és beleveszem az összes prezentáló összefoglalását is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bt-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr294358520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása