TweetDeck for Android V. Befejezés

| Címkék: android tweetdeck alkalmazás elemzés | 2012.03.28. 17:13

Hát eljött végre ez is hogy a végére érhetek a leírásnak. Még pár szó a widgetekről és jöhet is az összegzés.

00_Widgets.png

Három widget lehetőségünk van ezek pedig a Bar, Column és a Post. A Bar egy egyszerű sáv ami a beállított oszlopainkat ikonokként jelöli és közvetlen elérést nyújt hozzájuk. Egyben jelzi nekünk színváltozással, ha olvasatlan bejegyzések vannak az oszlopon belül. A Column nevezhető a Bar nagytesójának, mert mindent tud amit a kistesó csak kibővíti azokat. Azaz itt az ikonok mellé láthatjuk az oszlopunk nevét, így nagyobb helyet foglal ezért egymás alá lettek elhelyezve. Ha rákattintunk egy oszlopra akkor nem közvetlenül oda ugrik, hanem megmutatja az első két bejegyzést a sorban. Itt vagy az „Open Column” gombal megnézhetjük a teljes oszlop tartalmát vagy az oszlop nevére nyomva vissza léphetünk a teljes listára. A harmadik widget pedig a „Post” számomra nem elég egyértelmű mit lehetne vele csinálni. Mert ha rányomok a saját arcképemre, egyből belemegyek a bejegyzések létrehozása ablakba, de ellenben ha a „Compose” mezőre vagy a Fotó gombra megyek, semmi nem történik. Így nekem ez rejtély marad, remélem egyszer valaki megírja ezt és így javíthatom én is ezt a részt.

Így a lehetőségek végére is értünk.

Összegzés:

A TweetDeck az egyik legjobb twitter kezelő program, ez nem kétséges, ezen a téren nincsenek is hiányosságai. De mivel ez a program nem csak ezt nyújtja, hanem több közösségi oldal lehetőségét is, így azért azokat is figyelembe kell venni. Sajnos itt bele tudok kötni egy-két dologba első sorban, ami engem a legjobban zavart az, hogy a facebook fiókomból csak az üzenőfalat és az értesítéseket veszi át. Pedig nagyon jól jönne, ha az üzeneteket is áthozná, meg ezen kívül a csoportok üzenő falai is igen hasznosak lennének. Ezen kívül, amit még hiányolok az, hogy amikor csak facebookra írok bejegyzést nem tudom az ottani kapcsolataimat csatolni a szöveghez. Gondolom hasonló hiányosságok a Buzz és a Foursquare fióknál is vannak, de azokat nem tudtam ilyen széleskörűen tesztelni.

Ezen kívül meg, ha már egy olyan alkalmazáshoz jutunk, ami egybefogja a közösségi oldalakat, akkor eléggé szúrja a szemünket, hogy van olyan oldal, ami nem szerepel benne. Pl: google+, LinkedIn,…

Nagyon remélem, hogy ezek a hiányosságok a fejlesztőknek is látszanak és sorban pótolják is. Persze ez a rész már a jövő ködös képébe veszik. (Ahogy egy igazi Jedi mondaná.)

A bejegyzés trackback címe:

https://bt-vilag.blog.hu/api/trackback/id/tr464346153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása